Jobbingen med vår Oakland går sakte men sikkert fremover. Her ser dere Olav Seland, Helge Syftestad og Ottar Kaasa i fullt arbeide med bilen i November 2020!
Foto: Frank Østdahl

Notodden Kjøretøyhistorisk Forening ble stifta den 21.01.1998.  Initiativtaker var Oddvar Kollsete. Han var også formann fra stiftelsen i 1998 til og med 2001. 

Klubbens formålsparagraf:

"NKF er en idfeell sammenslutning uten partipolitiske eller økonomiske interesser. NKF skal i en kulturbevarende ånd fremme bevaring av, forståelse for og kunnskap om motorhistoriske kjøretøyer i Notodden og omegn som er 21 år og eldre, med særlig vekt på kjøretøy som er 30 år og eldre."

Klubben eier selv 2 lokale kjøretøyer. 1927 og 1929 Oakland personbiler.  Bilene trenger total restaurering og  Oakland  1929 er nå under restaurering av klubben.

Klubben har som formål å fremme interesse for motorhistoriske kjøretøy i distriktet og er derfor åpen for alle som deler denne interessen enten de har kjøretøy eller ikke.  Størst interesse er det selvsagt for gamle biler og motorsykler. Klubben inkluderer bl.a.Tempoklubben i Notodden.  Klubbens medlemmer har ca. 60 kjøretøy som er ferdig restaurert og registrert. I tillegg er det flere som holder på med restaureringsarbeider. Klubben har i dag ca. 90 medlemmer med  stort og smått.

 

Klubben er medlem av Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøy og av Amcar.

 Følg oss på Facebook!

 

Verdensarvløpet 2021 !

Siri og Bjørn Nilsen-Aas fra Åsgårdstrand gikk nesten tom for superlativer når de skulle beskrive Verdensarvløpet på Notodden. Slett ikke alle veteranbiltreff er like velorganisert, kunne de røpe. De har også vært med tidligere og da var det inkludert båttur på Heddalsvannet. I år gledet de seg til å se mer av Notodden fra sin fantastisk flotte Jaguar. De har nemlig hytte i Tuddal og er derfor ikke helt ukjent med distriktet.
Foto: Beate Evensen

Skinnende blanke doninger i historisk by - se våre bilder fra Verdensarvløpet 2021

Solen skinte i blankpusset krom, det brummet i motorer, flaggene i grillen blafret og folk smilte om kapp med solen da Verdensarvløpet 2021 i regi av Notodden kjøretøyhistorisk forening gikk av stabelen på Notodden lørdag formiddag. I stedet for en stor forsamling av mennesker, ble det av smittevernhensyn i stedet laget en løype rundt i Notoddens mange bydeler til glede for mange bilinteresserte.

2/40Den mosegrønne Jaguaren til Siri og Bjørn Nilsen-Aas er et imponerende glis av en bil.Foto: Beate Evensen
3/40Det var virkelig mange flotte biler å beundre på Notodden lørdag. Når pandemien er over blir det forhåpentligvis muligheter for et større publikum til å komme og beundre.Foto: Beate Evensen
4/40Kremgul Chevrolet pyntet for anledningen. Lekkert.Foto: Beate Evensen
5/40Terje Buch fra Tønsberg med sin Chevrolet Corvette C3-modell. Dette var hans første deltakelse i Verdensarvløpet, men han har lang fartstid bak seg i Notodden Bluesfestival. 25 festivaler mener han det har blitt til nå - og det blir flere.Foto: Beate Evensen
6/40Verdensarvløpet 2021 kunne ikke fått bedre vær enn på lørdag.Foto: Beate Evensen

 

Se mer på siden for Verdensarvløpet ! 

 

Den mosegrønne Jaguaren til Siri og Bjørn Nilsen-Aas er et imponerende glis av en bil. Foto: Beate Evensen

Det var virkelig mange floDet var virkelig mange flotte biler å beundre på Notodden lørdag. Når pandemien er over blir det forhåpentligvis muligheter for et større p

Kremgul Chevrolet pyntet for anledningen. Lekkert. Foto: Beate Evensen

Terje Buch fra Tønsberg med sin Chevrolet Corvette C3-modell. Dette var hans første deltakelse i Verdensarvløpet, men han har lang fartstid bak seg i Notodden Bluesf

Verdensarvløpet 2021 kunne ikke fått bedre vær enn på lørdag. Foto: Beate Evensen