Verdensarvløpet 2019 !

FILM FRA VERDENSARVLØPET 2018 ! I forbindelse med Verdensarvløpet 2018 ble det laget en film fra løpet. Denne filmen er i sin helhet lagt ut på Facebook-sidene til "Verdensarvløpet i Notodden". Dette er et lite sammendrag fra den filmen.

Notodden Kjøretøyhistorisk Forening - Verdensarvløpet 2019

Forberedelsene til Verdensarvløpet 2019 er i full gang og mange ting er spikret og lagt til rette. 

Verdensaevløpet 2019 vil foregå lørdag den 15. juni 2019. Starten vil som i fjor skje i Hydroparken i Notodden.  Som i fjor vil både bymarkedet og båtturene på Heddalsvannet være på plass.  Selve kjøreturen vil gå via flyplassen og opp til Tinnoset. Det vil bli servert lunsj på Høvleriet i Gransherad. Turen går så videre via Grønnvollfoss og Lisleherad frem til Telemarksgalleriet. I Telemarksgalleriet vil deltagerne få adgang til en ny utstilling av Magne Furuholmen, kallt "IGNIS". Utstillingen vil vise et omfattende utvalg av nye verk innen både skulptur og grafikk. Etter en runde på galleriet går turen videre til flyplassen hvor det er utstilling av diverse fly.  Etter premieutdelingen vil det bli servert middag i kantinen på Idea.

 

 

Komiteen for Verdensarvløpet har nå presentert nye  hjemmesider hvor du kan lese mer om løpet. Her finner du informasjon vedr. påmelding, program for løpet, informasjon vedrørende overnatting, bilder etc.   Informasjonen finner du ved å klikke på linken under:    

https://verdensarvlopet.no

 

 

 Her er Telens artikkel om Verdensarvløpet  2018:

 

Kjempegod omtale og vi håper deltagerne av årets løp er fornøyde !

Vi ønsker å gjøre Verdensarvløpet til en årlig begivenhet og håper å se dere alle sammen i 2019 !

Vi ønsker alle deltagerne vel møtt i 2019 !

Hilsen

Arrangøren

 

12. jun, 2018

Artikkel i avisa Telen den 11. juni 2018 !

Her er avisa Telen sin artikkel om Verdensarvløpet 2018 :
Tekst og foto: Vilde Kvernstuen Grimsrud.
Verdensarvløp, båttur og historisk marked, i dag fikk du alt i ett og kunne oppleve verdensarven på en helt unik måte. Med 85 biler med på løpet, 550 personer på båttur og vellykket marked, ble dagen en suksess. Dette er det første året vi arrangerer dette, og at det kom så mange folk og at alt gikk etter planen er helt fantastisk. Vi er utrolig fornøyde med dagen, forteller Karl Arne Lia som er med i arrangør-gjengen.

Historisk marked bød på mye
På marked kunne man kjøpe kaker, brød fra blefjell, honning, grytekluter, kniver også videre. Her gikk man virkelig tilbake i tid, og fikk kjenne på "gamle dager". De som jobbet i bodene var utkledd for anledningen, og alle var storfornøyde med å få være med på arrangementet.

- Det er kjempe artig å være med her, på et så flott område som kommunebrygga med MS Telemark Cruise flytende i bakgrunn. Vi er kjempe fornøyde med å ha blitt invitert, forteller Torill M. Skårdal og Svein Olav Skårdal fra Tjønnås Økogård i Sauland. Hos de kunne man kjøpe både honning, kjøtt og molter.Storslagen underholdning
Gjennom hele dagen var det underholdning og noe som skjedde på scenen. Ruben Kvålseth og Tor Olav Aase Kåsa sto for mesteparten av underholdningen, med innspill fra her og der etterhvert.

I elleve-tiden fikk publikum se Sam Eyde, fremført av Helge Songe, snakke om verdensarven og hvordan bilen kom inn i bildet.

- Automobilen er en velsignelse for menneskeheten! Før måtte jeg ta jernbanen for å komme meg fra Christiania og til Notodden, nå har jeg skaffet meg en rød mercedes benz cabriolet, fortalte han i talen sin og videre fortalte han om den gangen Kong Haakon 7 lånte Eydes bil da kongen ikke hadde sin egen.Stolt ordfører
Ordfører Gry Fuglestveit stilte opp i antrekk for anledningen, og var med på å åpne verdensarvløpet.

- Dette er utrolig flott! Arrangementet er utrolig godt gjennomført, og jeg storkoste meg i dag, smiler Fuglestveit.Båttur med MS Telemark
Ikke bare var det marked og billøp, du kunne også ta deg turen ut på vannet for å oppleve byen fra et annet perspektiv. Her var det Trond Aasland som hadde full kontroll, og guidet turen med flotte historier og fakta.

- Dette verdensarvløpet er en fantastisk mulighet for å ta i mot folk, og fortelle om og vise hva som ble utrettet her for 100 år siden, forteller Aasland som sammenlignet Notoddens brygge med bryggen i Bergen som også er på UNESCOs verdensarvliste- For en dag!
- Planen var å sette verdensarven på kartet, og det tror jeg vi har bidratt til i dag. Vi vil lage kulturopplevelser for både lokale og reisende, dette skal være noe for alle. Vi har hatt ett supert samarbeid med mange, og fått hjelp til mye. Vi kjører på neste år også, dette skal bli tradisjon, forteller Karl Arne Lia etter dagens arrangement.

Verdensarvkoordinator Vicky Mikalsen skryter av arrangementet.

- Dette har virkelig vært en dag full av opplevelser, hvor folk i alle aldre har vært med. Det har nesten vært som en "mini-festival". Vi var jo ikke i tvil, fra første gang vi hørte ideen var vi sikre på at dette kom til å bli bra, forteller hun.

Premieutdeling
På slutten av dagen var det på tide med prisutdeling for billøpet. Der var det første, andre og tredje premie for quiz og bilferdigheter, i tillegg ble det kåret folkets valg av fineste bil. Slik ble resultatene:

Quiz

1. Jon Dammen fra Hovin

2. Svein Brendal fra Notodden

3. Finn Torgersen fra Krogstadelva

Ferdighet

1. Ivar Brennemo fra Notodden

2. Arild Sørensen fra Notodden

3. Håvard Kittilsen fra Notodden

Folkets valg

Eirik Nyborg fra Oslo med en 1928-modell Packard