Kjøretur til Rjukan 29 mai 2022

Kjøretur med besøk på Vemorkmuseet.

    

 

Klubbkveld April 2022

Tirsdag 26 april fikk vi besøk av Yusuf Kaya som viste oss flotte bilder fra flere Verdensarvløp.

Her var det mange fine bilder av fine biler inkludert bakgrunn som stod i stil. Han viste oss hvordan bilder kunne redigeres for å få frem forskjellige inntrykk.

Det var en god stemning med kaffe og vafler inntil.

Flere av medlemmene ankom møtet med veteranbilen sin.

Klubbkveld april 2022

Klubbkveld april 2022

Klubbkveld april 2022

Klubbkveld November 2021

Jobbingen med vår Oakland går sakte men sikkert fremover. Her ser dere Olav Seland, Helge Syftestad og Ottar Kaasa i fullt arbeide med bilen i November 2020!
Foto: Frank Østdahl

Fra klubbmøte November 2021. Foto: Frank Østdahl

16.09.2021 Arbeidet går saket men sikkert fremover. Her: Helge Syftestad.
Foto: Frank Østdahl

Lydhør forsamling.

I klubbens verksted !

Ottar Kaasa og Svein Brøndahl i klubbens verksted !

Arbeidet med vår Oakland går fremover!

Forretningens logo.

Klubbkveld med Notodden Bil og Speedshop !

Bent Karlskås forteller.

Tirsdag den 30.11.2021 hadde vi klubbkveld med Bent Karlskås fra Notodden Bil og Speedshop AS. Hann fortalte fra bedriftens historie fra den første tiden i 1971 med Honda, og frem til dagens bedrift med salg av Citroen og Kia. Det ble en god del mimring fra 1970 og 1980 årene fra forretningen holdt til i Tinnesgata på Notodden og frem til i dag hvor de holder til i eget bygg på Tuven med solid økonomi og med et team på 14 serviceinnstilte ansatte. Såvidt vi kan forstå har bedriften hatt 50 års jubileum uten at det har blitt den store feiringen.

Kvelden ble avsluttet med et besøk i klubbens verksted hvor oppbyggingen av vår Oakland 1929 modell pågår for fullt. Alt i alt ble det en meget vellykket kveld.

 

Notodden Kjøretøyhistorisk Forening ble stifta den 21.01.1998.  Initiativtaker var Oddvar Kollsete. Han var også formann fra stiftelsen i 1998 til og med 2001. 

Klubbens formålsparagraf:

"NKF er en idfeell sammenslutning uten partipolitiske eller økonomiske interesser. NKF skal i en kulturbevarende ånd fremme bevaring av, forståelse for og kunnskap om motorhistoriske kjøretøyer i Notodden og omegn som er 21 år og eldre, med særlig vekt på kjøretøy som er 30 år og eldre."

Klubben eier selv 2 lokale kjøretøyer. 1927 og 1929 Oakland personbiler.  Bilene trenger total restaurering og  Oakland  1929 er nå under restaurering av klubben.

Klubben har som formål å fremme interesse for motorhistoriske kjøretøy i distriktet og er derfor åpen for alle som deler denne interessen enten de har kjøretøy eller ikke.  Størst interesse er det selvsagt for gamle biler og motorsykler. Klubben inkluderer bl.a.Tempoklubben i Notodden.  Klubbens medlemmer har ca. 60 kjøretøy som er ferdig restaurert og registrert. I tillegg er det flere som holder på med restaureringsarbeider. Klubben har i dag ca. 90 medlemmer med  stort og smått.

 

Klubben er medlem av Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøy og av Amcar.

 Følg oss på Facebook!

            Kommende arrangementer:

 

 

Tirsdag 22.03.2022 Årsmøte

 

Kjøretur med beboere i Ole Bulls gate !

NKF tilbud til de utviklingshemmede i Ole Bulls gate på Notodden:

En kjøretur i noen av medlemmenes veteranbiler en dag tidlig i oktober.

Lav sol og god stemning ble en perfekt start på helgen.

Ottar Kaasa og Ståle Sønstebø

Torgeir Haugen og Lars Tore Steinmoen

Svein Brøndal og Jan Helgesen

På fellesbilde: Ledsager Gro Nykås

Bilder:  Ottar Kaasa

Det var en lydhør forsamling.

Besøk fra Amcar, onsdag den 22.09.2021 !


Onsdag hadde Notodden Kjøretøyhistorisk Forening besøk fra Amcar. Formålet var å gi en orientering om hva Amcar arbeider med for tiden og samtidig informere om relevante spørsmål som mange har. Besøkende var klubbkontakt Asbjørn Johansen og markedssjef Henning Kjensli, som er godt kjent som en stor fan av Cadillac ! Amcar har i dag 25000 medlemmer og har 154 klubber som medlemmer. Disse klubbene representerer hele 27000 medlemmer.


HØRINGSINSTANS !
Gjestene våre gikk detaljert igjennom alle medlemsfordelene ved å være medlem av en organisasjon som Amcar. De har siden 1975 jobbet målrettet mot det politiske Norge for å forbedre vilkårene til den norske bilhobbyen. Som høringsinstans for Vegdirektoratet, Samferdselsdepartementet, Finansdepartementet og Tolldirektoratet er Amcar bilhobbyens fremste politiske forkjemper i Norge.


VEIHJELP!
AMCAR er særdeles glad for å kunne meddele alle medlemmer at vi nå inkluderer veihjelp i medlemskapet. Fra 1. mai får alle medlemmer i AMCAR fri veihjelp hvis du er fører eller passasjer i en bil. Ja du leste riktig.
Amcar Roadside Assistanse har ingen egenandel, følger deg som medlem, og gjelder for kjøretøy hvor betalende AMCAR medlem er fører eller passasjer.
Sammen med vår samarbeidspartner på forsikring, If, har vi valgt å forsikre alle våre medlemmer kollektivt med en helt spesiell veihjelpsavtale. Det betyr at om du har medlemskap i andre organisasjoner – bare for å få veihjelp – så kan du vurdere om du trenger opprettholde det medlemskapet? Amcar Roadsside Assistanse er en konkurransedyktig veihjelp på lik linje med all de andre veihjelpsproduktene på markedet. Det er inkludert i medlemskapet og det er ingen egenandel ved bruk.


VETERANBILFORSIKRING !
Norges beste forsikring for veteranbil - uansett hvor bilen kommer fra!
Kjøretøy 1963 og eldre:
- fri kjørelengde
- full kasko fra 330 kroner per år (trafikkforsikringsavgift til staten kommer i tillegg)

Kjøretøy 30 år og eldre, men nyere enn 1963:
- kjørelengde inntil 8000 km per år
- full kasko fra 472 kroner per år (trafikkforsikringsavgift til staten kommer i tillegg)
Bilen er automatisk forsikret for inntil 300 000 kroner, med mulighet for utvidelse av forsikringssummen hvis nødvendig (kr 170,- pr. 50.000,-).

Egenandelen ved kaskoskade er 4000 kroner. Ved utforkjøring, kollisjon og velt hvor fører ikke er eier, og fører er under 23 år, økes egenandel med 4000 kroner. Ektefelle/samboer til eier behandles på samme måte som eier.


TEKNISK
Betjent av 3 heltidsstillinger.
Vi kan bistå med:
• Registrerings- og godkjenningsdokumentasjon
• Originaldokumentasjon
• Dokumentasjon ved ombygging/reparasjon
• Veiledning vedr. teknisk regelverk


AMCAR
Som medlem i Amcar år du bladet Amcar direkte i din postkasse 10 ganger pr år. Amcar distribuerer også det nettbaserte magasinet REFUEL !
Direkte medlemskap i Amcar koster kr. 995,- pr. år. Som medlem i Notodden Kjøretøyhistorisk Forening får du kr. 300,- i rabatt på dette, du betaler altså kun kr. 695,- for ett års medlemskap.
Kvelden ble rundet av etter hvert og betydningen av vedlikehold av bilen ble understreket ved påminnelse om ulykken ved Rjukan for en tid siden. Betydningen av vedlikehold av bremsene ikke minst. De minnet oss også om å være aktive med rekruttering i klubben.
Frank Østdahl (sekretær)

Klubbkontakt Asbjørn Johansen fra Amcar

Markedsjef Henning Kjensli, Amcar.

Gjestene orienterer.

Mange fulgte godt med.

Jaguaren til Knut beundres før møtet.

BELTE MÅ PÅ: Thor Isaksen i Citroën med sjåfør Ottar Kaasa i en bil passasjeren husker godt fra før. Foto: Torgeir Haugen

Thor, Anne, Gunvor og Åste på kjøretur i standsmessige doninger

 

 

 

1 / 5

 

 Beate Evensen      TELEN

 18.09.21 20:00

 

Forleden svingte feiende flotte veteranbiler inn på tunet ved Bygdeheimen i Gransherad – klare for en aldri så liten rundtur i bygda.

 For abonnenter

Fine høstdager skal nytes – og beboerne ved Bygdeheimen i Gransherad ble invitert med på kjøretur i de standsmessige bilene av Notodden Kjøretøyhistorisk forening.

Som et ledd i Livsglede-prosjektet i Notodden stiller foreninger og frivillige opp med aktivitetstilbud av forskjellig slag – og veteranbilforeningen gjør det de gjør aller best – kjører tur i finværet i blankpolerte biler og tar gjerne med seg passasjerer.

Denne gang kan det nok også hende at passasjerene husker denne typen biler bedre enn eierne gjør selv. Og nettopp det er noe av moroa. Thor Isaksen husket for eksempel at hans far hadde maken bil som den sjåfør Ottar Kaasa stilte opp med. En Citroën 11B Normale fra 1953.

En trivelig kjøretur til Tinnoset ble det – og praten satt løst.

UT PÅ TUR: Anne Jamtveit fikk kjøre med

Knut Ole Trosthoel i en blank Jaguar fra 1965. Foto: Torgeir Haugen

FIN BIL: Åste Romme på veg inn i Jaguar 1957 modell med

Torgeir Haugen bak rattet. Foto: Torgeir Haugen

RUNDTUR: Notodden Kjøretøyhistorisk forening tok med

beboere ved Bygdeheimen i Gransherad på biltur i veteranbil i kjente trakter. Blant annet til Tinnoset. Foto: Torgeir Haugen

ROYAL TUR: Gunvor Tomine Kasin fant seg godt til rette

i baksetet i Torgeirs Jaguar fra 1957. Dronningmoren hadde maken bil i England, og det syntes hun passet bra. Foto: Torgeir Haugen

Fra Haugmotun 07.09.2021

Fra Haugmotun 07.09.2021

Fra Haugmotun 07.09.2021

Fra Haugmotun 07.09.2021

NKF ! Kjøretur med beboere på Teletunet 01.09.2021.

Gunnhild (101): - Det er svært det, å få privat sjåfør!

Beboere fra Teletunet Omsorgshjem fikk standsmessig transport, da Notodden Kjøretøyhistoriske Forening inviterte på kjøretur. For 101 år gamle Gunnhild Brekke var det imidlertid ikke så nøye hva slags bil hun skulle få. - Jeg setter meg der jeg får lov, jeg!

Gunnhild var en av tolv beboere som onsdag ble invitert med på en kjøretur via Heddal, over Grønnlifoss og Årlifoss over til Lisleherad.

(Se bilder av passasjerene nederst i saken)

Arrangementet er del av Livsglede-prosjektet i Notodden kommune. Planen er at også beboere på Haugmotun Omsorgssenter vil få tre kjøreturer i høst, mens Gransherad Bygdeheim vil få samme tilbud til våren.

Og selv om 101-åringen var pent og korrekt antrukket med hatt og halstørkle, var hun ikke kresen på at det måtte være cabriolet som skulle kjøre henne på tur i septembersola.

- Det kan nå være flere slag, det. Jeg setter meg der jeg får lov, jeg!

Gunnhild er selv gårdsjente, fra Åsegarden i Nordbygda, og selv om hun husker da de fikk bil, var det andre ting som interesserte henne mer i oppveksten.

- Vi gikk som regel til butikken. Sykkel var nesten luksus det også, vet du, det skulle ikke så mye til.

Hun gleder seg imidlertid til dagens kjøretur.

- Det blir en forandring, og det er jo koselig.

BESTE DAMENE: Sigrid Traae (98) og Gunnhild Brekke (101) Fikk plass i bilen i Opelen til Svein Brøndahl. - Du vet at du får med deg de beste damene nå! var kommentar

TOSPANN: - Du må passe på meg! sier Gerd Schau (99) til Kari Olsen (72) De to er venninner og naboer, og da passer man jo litt ekstra på hverandre. Foto: Åslaug B. G

MED GLEDE: Svein Brøndahl fra Notodden Kjøretøyhistoriske forening stilte med Opel, flagg og glede over å kunne gi de eldre en kjøretur gjennom kommunen i det vakre

Standsmessig transport på en kjøretur i septembersola. Foto: Åslaug B. Græsvold

Foto: Åslaug B. Græsvold

PÅ INNERLOMMEN: For nesten akkurat ett år siden, 3.sept

ble Kjell Wabakken dekorert med medalje for sin innsats i Tysklandsbrigaden der 96-åringen var med første båt som dro til Tyskland etter krigen. Onsdag var det en kj

I FØRINGA: Oddvar Haugen fikk frontsete-plass, og var fornøyd med det.

Roy Johnsen er klar for tur.

Bilens Dag i Rjukan !

Veteranbilforeningen i Rjukan arrangerte Bilens Dag, lørdag den 28.08.2021 i samarbeide med sine samarbeidspartnere. Flere av våre medlemmer tok turen opp, bl.a. Torgeir Haugen, som har sendt oss disse fine bildene fra arrangementet !

Verdensarvløpet 2021 !

Siri og Bjørn Nilsen-Aas fra Åsgårdstrand gikk nesten tom for superlativer når de skulle beskrive Verdensarvløpet på Notodden. Slett ikke alle veteranbiltreff er like velorganisert, kunne de røpe. De har også vært med tidligere og da var det inkludert båttur på Heddalsvannet. I år gledet de seg til å se mer av Notodden fra sin fantastisk flotte Jaguar. De har nemlig hytte i Tuddal og er derfor ikke helt ukjent med distriktet.
Foto: Beate Evensen

Skinnende blanke doninger i historisk by - se våre bilder fra Verdensarvløpet 2021

Solen skinte i blankpusset krom, det brummet i motorer, flaggene i grillen blafret og folk smilte om kapp med solen da Verdensarvløpet 2021 i regi av Notodden kjøretøyhistorisk forening gikk av stabelen på Notodden lørdag formiddag. I stedet for en stor forsamling av mennesker, ble det av smittevernhensyn i stedet laget en løype rundt i Notoddens mange bydeler til glede for mange bilinteresserte.

2/40Den mosegrønne Jaguaren til Siri og Bjørn Nilsen-Aas er et imponerende glis av en bil.Foto: Beate Evensen
3/40Det var virkelig mange flotte biler å beundre på Notodden lørdag. Når pandemien er over blir det forhåpentligvis muligheter for et større publikum til å komme og beundre.Foto: Beate Evensen
4/40Kremgul Chevrolet pyntet for anledningen. Lekkert.Foto: Beate Evensen
5/40Terje Buch fra Tønsberg med sin Chevrolet Corvette C3-modell. Dette var hans første deltakelse i Verdensarvløpet, men han har lang fartstid bak seg i Notodden Bluesfestival. 25 festivaler mener han det har blitt til nå - og det blir flere.Foto: Beate Evensen
6/40Verdensarvløpet 2021 kunne ikke fått bedre vær enn på lørdag.Foto: Beate Evensen

 

Se mer på siden for Verdensarvløpet ! 

 

Den mosegrønne Jaguaren til Siri og Bjørn Nilsen-Aas er et imponerende glis av en bil. Foto: Beate Evensen

Det var virkelig mange floDet var virkelig mange flotte biler å beundre på Notodden lørdag. Når pandemien er over blir det forhåpentligvis muligheter for et større p

Kremgul Chevrolet pyntet for anledningen. Lekkert. Foto: Beate Evensen

Terje Buch fra Tønsberg med sin Chevrolet Corvette C3-modell. Dette var hans første deltakelse i Verdensarvløpet, men han har lang fartstid bak seg i Notodden Bluesf

Verdensarvløpet 2021 kunne ikke fått bedre vær enn på lørdag. Foto: Beate Evensen

Kommentarer

07.06.2022 19:27

Øistein Klever

Hei hvor er linken for påmelding til verdensarvløpet 2022.